Η Γυναίκα του Ταξιδευτή

The Time Traveler’s Wife

Ταξιδεύοντας στο χρόνο: Ένα ρομαντικό δράμα που εξετάζει το αν μπορούμε να ταξιδέψουμε μέσα στο χρόνο. Μόνο στο παρόν ζει ο ένας από τους δύο, ο άλλος ταξιδεύει στη σφαίρα άλλων χρόνων και βρίσκονται όταν ο χρόνος – παντοδύναμο δεν τον λένε; το επιτρέπει. Περίεργη ιδέα όμως έχει την πρωτοτυπία να εξετάζει τον χρόνο βάζοντας τον ήρωα να αλλάζει χρονική υπόσταση. Φιλοσοφικό ερώτημα. Το να βρίσκεται κανείς εγκλωβισμένος μόνο στο παρόν είναι ένα ζήτημα. Και να μη μπορεί να κινηθεί προς το παρελθόν, ούτε προς το μέλλον είναι ένα ζήτημα. Ένα ζήτημα πάλι είναι πως στο συγκεκριμένο ζευγάρι – Eric Bana, Rachel Mc Adams, ο ετεροχρονισμός αυτός δημιουργεί προβλήματα που τα εξετάζει το σενάριο της ταινίας – και με την κινηματογραφική μεταφορά του, ο σκηνοθέτης Robert Schwenke δημιουργεί ένα ποιητικό πόνημα των σχέσεων με υπόβαθρο τους χρόνους που εναλλάσσονται.

The Time Traveler's WifeΗ Γυναίκα του Ταξιδευτή 2009 του Γερμανού σκηνοθέτη Robert Schwentke
Είδος: Μεταφυσικό Ρομαντικό δράμα
Σκηνοθεσία: Robert Schwentke
Πρωταγωνιστούν: Eric Bana, Rachel McAdams, Ron Livingston
Τιμητικές Διακρίσεις (Κυριότερες):
Υποψηφιότητα για Βραβείο Saturn, Academy of Science-Fiction, Fantasy (2010)
Bραβείο BMI Film Music Award στον Mychael Danna
Διάρκεια: 107΄

Κεντρική Ιδέα (Σύνοψη) – Ο χρόνος δεν μπορεί να χωρίσει δυο ανθρώπους που αγαπιούνται, ο χρόνος χωρίζει ωστόσο αλλά η αληθινή αγάπη ενώνει διασπώντας το φράγμα του.

Το σενάριο βασίζεται σε ένα θεώρημα φαντασίας: Πως υπάρχουν ταξιδιώτες του χρόνου. Αυτή είναι η ιστορία του εκ Σικάγου βιβλιοπώλη που καθώς έχει αυτό το περίεργο γονίδιο αναγκάζεται να ταξιδεύει μέσα στο χρόνο. Αυτός λοιπόν και η γυναίκα του, εξ ανάγκης αποχωρίζονται και το πότε θα ξαναβρεθούν είναι πάντα άγνωστο. Η ιστορία είναι παρμένη από το βιβλίο (best-seller) της Audrey Niffenegger.

TheTimeTravelerΗ ταινία προσπαθεί να ανιχνεύσει το Άγνωστο δια μέσου της Μυθοπλασίας ενός Ταξιδιώτη μέσα στο Χρόνο. Οι χρόνοι Παρόν, Παρελθόν, Μέλλον συμπλέκονται δημιουργώντας ένα περίεργο παζλ του παρόντος με τις αντανακλάσεις του σε παρελθόν και μέλλον, με κυρίαρχο το δυνατό αίσθημα που ενώνει αντί να απομακρύνει τους δυο αυτούς ανθρώπους που ο χρόνος και οι αποστάσεις του, τους στέκονται εμπόδιο στο να είναι συνεχώς μαζί.



The Time Traveler's Wife (2009) on IMDb

Αλλά που το δημιουργούν; Στο μυαλό μας, λέει η ταινία, που βασίζεται στο μυθιστόρημα της Audrey Niffenegger, σε σενάριο του τιμημένου με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου για την ταινία Ghost (1990), Bruce Joel Rubin.
Με τους Rachel McAdams, Eric Bana. Εικόνα Αρχική πηγή από Roger Ebert com


Η Γυναίκα του ταξιδευτή σκην. Robert Schwentke

Σχολιάστε