Παλιό cinema

Πετράλωνα: Μια γειτονιά παλιά που έχει διατηρήσει «αυτό το κάτι» μιας περασμένης εποχής. Πέρα από τα στέκια για φαγητό ή ποτό διαθέτει και κινηματογράφο – τον Ζέφυρο, που έρχεται από τις παλιές καλές εποχές των θερινών σινεμά – τότε που έβγαινε το παιδί με τον δίσκο και πουλούσε τις γρανίτες από το μπαρ, τα ποπ-κορν, τα πατατάκια, τις γκαζόζες και μοσχοβολούσαν τα γιασεμιά και τ’ αγιοκλήματα της μάντρας του.

Σινέ Μελίνα Κερατσίνι Δραπετσώνα
Cine Μελίνα – Κερατσίνι /Πειραιάς

Στο χώρο του παλιού εργοστασίου Λιπασμάτων με την τεράστια καμινάδα, λειτουργεί χώρος αναψυχής με κινηματογράφους, καφετέριες κλπ. – μια βόλτα ως το Κερατσίνι, θα δείξει πως οι παλιοί δήμοι του Πειραιά κάνουν προσπάθειες για μια ουσιαστική αναβάθμιση στα ενδότερα του μεγαλύτερου λιμανιού της Ελλάδας.

Ξάνθη γιορτές παλιάς πόλης
Ξάνθη – Γιορτές παλιάς πόλης – Σινέ Ολύμπια
olympia_xanthi_cine
Θερινό σινέ Ολύμπια – Ξάνθη
Cinema Pallas, Patra ,Achaea ,Greece Κινηματογ...
Cinema Pallas, Patra ,Achaea ,Greece Κινηματογράφος Παλλάς Πάτρας (Photo credit: Wikipedia)
Σινε Κρόνιο
Σινέ Κρόνιο
graceKelly
Grace Kelly – Το Κυνήγι του Κλέφτη

Έργα που ξεχώρισαν, έργα που ξεχωρίζουν… Η 7η Τέχνη βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Ανθρώπου. Για να τον διασκεδάζει πρωτίστως αλλά κυρίως να του θέτει ερωτήματα που η ίδια η ζωή βάζει. Γι αυτό από τις πιο σπουδαίες κατηγορίες κινηματογράφου είναι ο Κινηματογράφος των Δημιουργών.

Σκηνοθέτες, ηθοποιοί, συγγραφείς, μουσικοί κλπ. πέρασαν πολλοί από τη μεγάλη οθόνη. Εδώ στο αναφέρονται κάποιοι που ξεχωρίσαμε και συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Η συνέχεια επί της Μεγάλης Οθόνης! …

Σχολιάστε