Τέλος διαδρομής

Τέλος διαδρομής

End of Tour – Τζέσε Άϊζενμπεργκ, Τζέισον Σήγκελ

Παλιά το ονόμαζαν «πνευματική κρίση». Φθάνεις στο τέλος μιας διαδρομής και βλέπεις πως όλα ήταν ένα «τίποτα» και γίνεσαι χειρότερα γιατί δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό.

David Foster Wallace

Πρόκειται για ένα road movie, με θέμα την πενταήμερη εκδρομή δύο νέων ανθρώπων – του συγγραφέα Ντέιβιντ Φόστερ Ουάλας και του δημοσιογράφου του περιοδικού Rolling Stone, με σκοπό μια συνέντευξη από τον γνωστό, ρηξικέλευθο συγγραφέα.

Τέλος Διαδρομής

The End of the Tour (2015) on IMDb

  • Τίτλος: Τέλος διαδρομής (The End of Tour)
  • Σκηνοθεσία: James Ponsoldt
  • Πρωταγωνιστούν: Jesse Eisenberg, Jason Segel, Anne Clumsky
  • Είδος: Κοινωνική, Βιογραφία
  • Έτος: 2015
  • Σενάριο: (βασισμένο στο βιβλίο του David Lipsky)
  • Τιμητικές διακρίσεις (Κυριότερες): Sarasota film festival: Βραβείο Αφήγησης (Βιογραφία), Indiewire Critics Poll: καλύτερη ερμηνεία – υποψηφιότητα, Jason Segel
  • Τοποθεσίες γυρισμάτων: Grand Rapids – Michigan
  • Αξιολόγηση: 🧡🧡🧡

Υπόθεση: Ο δημοσιογράφος David Lipsky και ο συγγραφεύς David Foster Wallace συζητούν καθώς κατευθύνονται προς την εξοχική κατοικία του δευτέρου πάνω στην έκδοση του καινούργιου του βιβλίου «Τεράστιο αστείο» (Infinite Jest) και εξ αφορμής αυτού, πάνω σε συναφή υπαρξιακά ζητήματα.

Λεπτομέρειες: Μετά από την συνέντευξη ο David Lipsky εξέδωσε το βιβλίο του «Στο τέλος φυσικά γίνεσαι ο εαυτός σου» πάνω στο οποίο βασίστηκε το σενάριο της ταινίας.

David Foster Wallace (1962~2008)

David Foster Wallace

Ο Ντέιβιντ Φόστερ Ουάλας, γεννήθηκε στο Ithaca της Νέας Υόρκης το 1962. Υπήρξε Αμερικανός συγγραφεύς, δοκιμιογράφος, φιλόσοφος που ενστερνίσθηκε την «Αυτόματη Γραφή» της οποίας ήταν ο κύριος εκφραστής. Έγραψε πλήθος βιβλίων δοκιμιακού χαρακτήρα πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις στη συγκεκριμένη κοινωνία – την Αμερικανική και δη της Δυτικής Ακτής (Καλιφόρνια). Δίδαξε σε πανεπιστήμια το μάθημα της Δημιουργικής Γραφής. Δεν μπόρεσε να συνέλθει από την κατάθλιψη που τον βασάνιζε τα τελευταία χρόνια και έθεσε τέρμα στη ζωή του δια απαγχονισμού στο σπίτι του μέσα τον Σεπτέμβριο του 2008. Βιβλία του κυκλοφορούν στην ελληνική εκδοτική αγορά – περισσότερα εδώ

Τέλος Διαδρομής 2015 σκην. James Ponsoldt – Jason Segel Jesse Eisenberg

Σχολιάστε